ВЕЧЕР СО БЛАГОЈ НАЦОСКИ – ПРВИТЕ 20 ГОДИНИ

Национална Oпера и Балет, Скопје

20:00

04 Feb

ВЕЧЕР СО БЛАГОЈ НАЦОСКИ – ПРВИТЕ 20 ГОДИНИ

Event details

Date (start) 04-02-2023
City Скопје
Time (start) 20:00

Event map

ВЕЧЕР СО БЛАГОЈ НАЦОСКИ – ПРВИТЕ 20 ГОДИНИ

онцерт на Благој Нацоски, тенор

4 февруари 2023 – 20ч
Национална Опера и Балет

„Вечер со Благој Нацоски: првите 20 години“

Јанинка Невчева, пијано соработка

Гостуваат:
Наде Талевска, сопран
Васко Здравков, баритон

Водител
Огнен Јанески

Програма:

1. Жил Масне – сонот на Де Грие од операта „Манон“
2. Гаетано Доницети – арија на Неморино од операта „Љубовен напиток“
3. Џоакино Росини – арија на Фигаро од операта „Севилски бербер“
4. Џоакино Росини – дует на Грофот Алмавива и Фигаро од операта „Севилски бербер“
5. Џузепе Верди – арија на Војводата од Мантова од операта „Риголето“
6. Франческо Чилеа – плачот на Федерико од операта „Арлезијанка“
7. Џакомо Пучини – арија на Музета од операта „Боеми“
8. Џакомо Пучини – дует на Мими и Родолфо од операта „Боеми“
9. Џакомо Пучини – арија на Каварадоси од операта „Тоска“
10. Станислао Гасталдон – Забранета музика
11. Руџеро Леонкавало – Утринска серенада
12. Алесандро Д‘Агостини – Свита Македонија

Tickets