АИДА – ЏУЗЕПЕ ВЕРДИ (31.5.2024)

Национална Oпера и Балет, Скопје

20:00

31 May

АИДА – ЏУЗЕПЕ ВЕРДИ (31.5.2024)

Event details

Date (start) 31-05-2024
City Скопје
Time (start) 20:00

Event map

АИДА – ЏУЗЕПЕ ВЕРДИ (31.5.2024)

52 МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ
 „Аида“- Џузепе Верди

Опера во четири чина
31.5.2024 – 20.00

Диригент: Нимрод Давид Фефер (Израел)

На сцената на НОБ пренел и адаптирал: Дејан Прошев
Кореограф:Луиза Балдинети (Италија)
Асс.кореограф:Саша Евтимова
Асс.режисер: Љупка Јакимовска
Концерт-мајстор: Верица Ламбевска
Хор-мајстор: Ѓурѓица Дашиќ, Јасмина Ѓорѓеска
Светло мајстор: Васил Лисичов
Корепетитори: Елена Сиљаноска, Јанинка Невчева,
Андреја Наунов, Јордан Петрушевски

Хорот,оркестарот и машкиот балетски ансамбл на Национална опера и балет

Tickets

  • Билет

    Buy tickets

    31-05-2024 Price: 800-1200ден.