ЗАСПАНАТА УБАВИЦА – ПЕТАР ИЛИЧ ЧАЈКОВСКИ

National Opera and Ballet, Skopje

20:00

08 Mar

ЗАСПАНАТА УБАВИЦА – ПЕТАР ИЛИЧ ЧАЈКОВСКИ

Event details

Date (start) 08-03-2024
City Skopje
Time (start) 20:00

Event map

ЗАСПАНАТА УБАВИЦА – ПЕТАР ИЛИЧ ЧАЈКОВСКИ

ПЕТАР ИЛИЧ ЧАЈКОВСКИ
ЗАСПАНАТА УБАВИЦА
(балетска претстава)
8.3.2024 – 20.00
Диригент: Бисера Чадловска
Кореограф: Виктор Јаременко (Украина)
Асистент–кореограф:Тетјана Белецка (Украина)
Сценограф / Koстимограф: Миодраг Табачки (Србија)
Светло дизајн: Милчо Александров

Репетитори: Ирена Пасариќ (Хрватска),Горан Божинов, Александра Мијалкова,Саша
Евтимова,Дафина Данилоска-Кочевска,Маја Митровска-Богојевска

Концерт мајстор:
Соло виолина:
Соло виолончело:

Инспициенти: Дубравка Шопова, Тијана Тарчуговска Георгиева
Корепетитори:Марјан Василевски,Стефан Пехчевски

Во главните улоги:

Принцеза Аврора: Марија Кичевска Шокаровска/Христина Наќевска
Принц Дезире: Франциско Хименез Руиз (Шпанија) / Балаж Лочеи (Унгарија)
Настапуваат солисти, балетскиот ансамбл и оркетсраот на Националната опера и балет

Времетраење: 2 часа

Tickets

Tickets shops

СКОПЈЕ

ЛитератураМК East Gate Mall
ЛитератураМК Skopje City Mall
ЛитератураМК Улица Македонија
ЛитератураМК ТЦ Буњаковец
Туристичка агенција ЈК Травел ТЦ Бисер
Бензиска пумпа Макпетрол Влае
Бензиска пумпа Макпетрол Козле
Бензиска пумпа Макпетрол Илинденска

ТЕТОВО

ТОБАКО МОНАКО – ул. Илинденска 176
ГРАНД ТОБАКО – Ул. 29 Ноември бр.107 лок бр.2

ГОСТИВАР

Тобако Вона Пет ул. Живко Брајковски 15

ОХРИД

Туристичкаа агенција Вис Пој Бул. Македонски Просветители бр.1

ПРИЛЕП

T.A. БРАН – Пере Тошев 75

БИТОЛА

ЛитератураМК Широк Сокак 40
TOBACCO BROTHERS – Широк Сокак

КУМАНОВО

Тобако Агора ТЦ Гарнизон T.Ц. Гарнизон

ВЕЛЕС

УНИСОН – Благој Ѓорев 9

РАДОВИШ

HALKIDIKI TRAVEL- Партизанска бр. 43

СТРУМИЦА

LITERATURA.MK – Благој Јанков Мучето бр. 4
ТА САФАРИ – ул. Благој Јанков Мучето бр. 2

ШТИП

City Point Tobacco 1 Кирил и Методиј бр. 20