ЗАСПАНАТА УБАВИЦА – ПЕТАР ИЛИЧ ЧАЈКОВСКИ

National Opera and Ballet, Skopje

20:00

21 Nov

ЗАСПАНАТА УБАВИЦА – ПЕТАР ИЛИЧ ЧАЈКОВСКИ

Event details

Date (start) 21-11-2023
City Skopje
Time (start) 20:00

Event map

ЗАСПАНАТА УБАВИЦА – ПЕТАР ИЛИЧ ЧАЈКОВСКИ

Диригент:
Кореограф: Виктор Јаременко (Украина)
Асистент–кореограф:Тетјана Белецка (Украина)
Сценограф / Koстимограф: Миодраг Табачки (Србија)
Светло дизајн: Милчо Александров
Концерт мајстор: Јане Бакевски
Соло виолина: : Климент Тодороски
Соло виолончело:

Настапуваат:
Принцеза Аврора: Марија Кичевска Шокаровска, Мими Поп Алексова Атанасовска, Христина Наќевска
Принц Дезире: Бобан Ковачевски, Франциско Хименес Руиз (Шпанија), Балаж Лочеи (Унгарија)

Tickets