ОПЕРАТА НА ШУМСКИТЕ ЖИВОТНИ

National Opera and Ballet, Skopje

12:00

12 Jun

ОПЕРАТА НА ШУМСКИТЕ ЖИВОТНИ

Event details

Date (start) 12-06-2021
City Skopje
Time (start) 12:00

Event map

ОПЕРАТА НА ШУМСКИТЕ ЖИВОТНИ

Сценариото на оваа музичко – сценска претстава има за цел да ја запознае/едуцира најмладата публика примарно со поимите во однос на оперската уметност, а воедно и со композитори, оперски пејачи, солисти, режисер, хор и сценарист.
Сценариото изобилува со многу комични моменти кои се случуваат додека шумските животни се обидуваат да создадат оперска претстава.
Музичкиот дел е исполнет со адаптирани популарни арии од оперите: Кармен, Палјачи, Аида, Травјата, Рита и многу други арии и инструментални композиции кои се со адаптиран текст во својство на сценариото.

Tickets