Романтична балетска вечер

National Opera and Ballet, Skopje

20:00

28 May

Романтична балетска вечер

Event details

Date (start) 28-05-2021
City Skopje
Time (start) 20:00

Event map

Романтична балетска вечер

28.5.2021, 20 часот, Салон на Национална опера и балет

Кореограф: Аугуст Бурнонвил (Данска)
Музика: Х. С. Паули, Х. К. Лумбие, В. К. Холм, Е. Хелстед
Поставена и режирана од Ева Клоберг и Франк Андерсен (Данска)
Сценограф: Зоран Николовски
Костимограф: Марија Пупучевска
Асистент на продуцентите: Саша Евтимова
Репетитори: Горан Божинов, Лора Тарчуговска, Саша Евтимова, Дафина Данилоска Кочовска

„Конзерваториум“

Мастер : Балаж Лашеи ( Унгарија )
Две девојки : Ивана Коцевска, Ивана Димкоска

Мажи: Миро Митрашиновиќ , Ендру Кук ( Англија ), Никола Орсо, Јан Кисилев

 

„La Ventana“

Сењорита: Марија Кичевска Шокаровска
Сењор: Бобан Ковачевски
Огледало: Саша Евтимова

Па де троа: Христина Наќевска, Бојана Христовска, Ендру Кук ( Англија )

Tickets