ОДЕЊЕ И СЛИЧНИ КОРЕОГРАФСКИ РЕШЕНИЈА

National Opera and Ballet, Skopje

20:00

28 Apr

ОДЕЊЕ И СЛИЧНИ КОРЕОГРАФСКИ РЕШЕНИЈА

Event details

Date (start) 28-04-2023
City Skopje
Time (start) 20:00

Event map

ОДЕЊЕ И СЛИЧНИ КОРЕОГРАФСКИ РЕШЕНИЈА

ТАНЦУВАЈЌИ СОЗДАВАМЕ ИДНИНА!
ТАНЦ ФЕСТ 2023 – 19то издание

Национална опера и балет – Мала сала

Режија и кореографија: Филип Петковски
Учествуваат: Мими Поп Алексова, Дејан Битровски, Сара Цветковска, Давид Николовски и
Борјан Ристовски
Музика: Давид Николовски, Виктор Филиповски и Горјан Стојменовски (Fierce), Сашко
Костов, Филип Петковски
Костимографија: Антонија Гугинска Јорданоска
Фотографија и камера: Марко Марјановиќ
Илустрација: Ивана Мојсовска
Монтажа: Тамара Котевска и Филип Петковски
Продукција: Национална Опера и Балет
Праизведба: 28.04.2023, со почеток во 20ч. на малата сцена во НОБ.
Времетраење: 65’

Tickets