Mayhem/Mortiis-Скопје, 04.10.2020 МКЦ

Youth Cultural Centre, Skopje

20:00

04 Oct

Mayhem/Mortiis-Скопје, 04.10.2020 МКЦ

Event details

Date (start) 04-10-2020
City Skopje
Time (start) 20:00

Event map

Mayhem/Mortiis-Скопје, 04.10.2020 МКЦ

Денес е тешко воопшто да изустиш ‘black metal’ а еден од првите бендови што ке ти паднат на памет да не е Mayhem.
Оформени уште далечната 1984та година година, Mayhem се сѐ, само не обичен бенд.
На самиот старт го одбиваат надоаѓачкиот тренд на speed metal во тој период, и се решаваат да се нурнат во еден свет кој ќе ја промени играта засекогаш и од кој обичниот човек во Норвешка со години ќе живее во страв.

На 4ти Октомври, само ден после светски познатата бела ноќ, Terrorvoid Promotions ви најавува тотална еклипса на вашите души!
Monumental black night!

Keeping the metal flame strong and bright
Stay safe everybody! See you at the show!

Tickets

Tickets shops

allm