Mayhem/Mortiis-Скопје, 13.03.2021 МКЦ

Младински Културен Центар, Скопје

19:00

13 Mar

Mayhem/Mortiis-Скопје, 13.03.2021 МКЦ

Event details

Date (start) 13-03-2021
City Скопје
Time (start) 19:00

Event map

Mayhem/Mortiis-Скопје, 13.03.2021 МКЦ

Денес е тешко воопшто да изустиш ‘black metal’ а еден од првите бендови што ке ти паднат на памет да не е Mayhem.
Оформени уште далечната 1984та година година, Mayhem се сѐ, само не обичен бенд.
На самиот старт го одбиваат надоаѓачкиот тренд на speed metal во тој период, и се решаваат да се нурнат во еден свет кој ќе ја промени играта засекогаш и од кој обичниот човек во Норвешка со години ќе живее во страв.

Keeping the metal flame strong and bright
Stay safe everybody! See you at the show!

Tickets

Tickets shops

allm