КАРМЕН – ЖОРЖ БИЗЕ

National Opera and Ballet, Skopje

20:00

01 Dec

КАРМЕН – ЖОРЖ БИЗЕ

Event details

Date (start) 01-12-2023
City Skopje
Time (start) 20:00

Event map

КАРМЕН – ЖОРЖ БИЗЕ

1.12.2023г, 20 часот – Салон на НОБ

Диригент: Оксана Мадараш (Украина)
Режисер: Нина Најденова (Бугарија)
Aсс.режисер : Љупка Јакимовски, Трајко Јордановски
Сценограф: Елена Иванова (Бугарија)
Костомограф: Марија Пупучевска
Концерт мајстор: Јане Бакевски
Хор – мајстор: Јасмина Ѓорѓеска
Светло дизајн: Васил Лисичов
АссДиригент – Катерина Стојковска
Корепетитори: Елена Сиљаноска, Јанинка Невчева, Андреја Наунов, Јордан Петрушевски

Настапуваат:

Кармен: Сања Анастасиа (Србија)
Дон Хозе: Зоран Сотиров
Ескамилио: Васко Здравков
Микаела: Елена Голомеова
Фраскита: Ана Ројдева – Талевска
Мерцедес: Соња Пендовска Мадевска
Данкаиро: Драган Ампов
Ремендадо: Дејан Стоев
Цунига: Тихомир Јакимовски
Моралес: Драган Ампов

Учествуваат: Солистите, хорот, балетот и оркестарот на НОБ и детски хор „Пиколо“ при ДМБУЦ „Илија Николовски – Луј“, Скопје под раководство на Весна Димчевска

Испициенти: ЉупчоПолизов, Драган Костадиновиќ, Марко Павлевски
Суфлер: Невена Георгиева

Tickets