„Есенски балетски колаж“ – Балетски концерт

National Opera and Ballet, Skopje

20:00

08 Oct

„Есенски балетски колаж“ –  Балетски концерт

Event details

Date (start) 08-10-2021
City Skopje
Time (start) 20:00

Event map

„Есенски балетски колаж“ – Балетски концерт

6.10.2021, 20 часот голема сцена на Национална опера и балет

 
Настапуваат првенци,солисти и балетскиот ансамбл на Национална опера и балет
Репетитор: Горан Божинов,Александра Мијалкова, Лора Тарчуговска Саша Евтимова
Режисер: Oлга Панго и Дејан Прошев
Видео дизајн: Емил Петров
Светло дизајн: Милчо Александров

Програма:

Евгениј Онегин – Полонеза (муз.П.И.Чајковски, кор.Саша Евтимова)

 

Ана Каренина – Црвено адаџо(муз.П.И.Чајковски,кор.Лео Мујиќ)

Жизел- Па де де II чин(муз.А.Адам,кор.Л.Лавровски)

Заспаната убавица – Сина птица(муз.П.И.Чајковски,кор.М.Петипа)

Оревокршачка – Розе валс(муз.П.И.Чајковски,кор.В.И.Вајнонен)

Дамата со камелии- Валс II чин(муз.Џ.Верди,кор.В.Медведев)

Болеро(муз.М.Равел,кор.С.Евтимова)

Tickets

  • Билет

    Buy tickets

    08-10-2021 Price: 300-400ден.