Д ФЕСТИВАЛ 2019

DOJRAN, Дојран

12 - 14 Jul

Д ФЕСТИВАЛ 2019

Event details

Date (start) 12-07-2019
Date (end) 14-07-2019
Location DOJRAN
City Дојран
Time (start)

Event map

Let D FIESTA begin! \o/

Single-day tickets for D Festival now available

It’s not an April fools’ joke! Starting today (01.04.2019) you can purchase single-day tickets for D Festival for only 400 MKD. The buyer gets 24 hour access to the complete program on all stages (11:00 AM to 11:00 AM the next day). The ticket DOES NOT include camping.

Tickets

 • 3DAY + CAMP

  Buy tickets

  12-07-2019 Price: 850ден.

 • 3DAY

  Buy tickets

  12-07-2019 Price: 800ден.

 • SINGLE DAY

  Buy tickets

  FRIDAY, 12-07-2019 Price: 400ден.

 • SINGLE DAY

  Buy tickets

  SATURDAY, 13-07-2019 Price: 400ден.

 • SINGLE DAY

  Buy tickets

  SUNDAY, 14-07-2019 Price: 400ден.

Artists list

NOISIA

NOISIAHolland

Светските bass суперѕвезди и трикратни сопственици на Beatport наградите за најдобар d'n'b состав, со својот DJ set ќе ја предводат програмата на Main Stage во сабота, 13-ти јули.

Спреми се, синонимот за музичка прогресивност, техничка иновативност и безмилосна контрола на квалитетот доаѓа во Дојран

NAPALM DEATH

NAPALM DEATHUK

Еден од најзначајните метал бендови во светот, пионерите на grindcore сцената со речиси 40 години кариера, ќе настапат на главната бина на #Дфестивал!

VOJKO V

VOJKO VCRO

Vojko Vrućina пред пар дена растури на Порин наградите со вкупно 6 номинации и го потврди статусот на најактуелен хрватски музичар. Во јули, авторот на најслушаните хип-хоп песни во целиот регион за прв пат кај нас 👉 на Д Фестивал 2019 во Дојран! VOJKO V - МОЖЕ! 😎🔥⚡

OFENBACH

OFENBACHFRA

Париското хит дуо Ofenbach ова лето пристигнува на Д Фестивал 2019 и за прв пат кај нас 🔊They’ll give us Katchi, all night long! 🔊🎉😍✨

СТРАЈК

СТРАЈКMKD

Без многу објаснување, зашто неговото дело говори повеќе од доволно! Лани го потврди тоа и со првиот самостоен концерт во рамки на Таксират, а сега на 12-ти јули: Главната бина на #ДФЕСТИВАЛ има чест да биде единствената концертна дестинација на #СТРАЈК ова лето.

Tickets shops

DFestival