Животот е… кабаре на Наташа Поплавска (18+)

National Opera and Ballet, Skopje

20:00

30 Dec

Животот е…         кабаре на Наташа Поплавска (18+)

Event details

Date (start) 30-12-2021
City Skopje
Time (start) 20:00

Event map

Животот е… кабаре на Наташа Поплавска (18+)

Режија и сценска визуелизација: Наташа Поплавска
Асистент по режија: Иван Вртев
Приказна: Ристо Вртев
Кореографија: Олга Панго
Музика: Нaт Кинг Кол, Џон Кандер и Крафтверк
Лирика: Фред Ебб и КрафтверкВидео
Анимација: Дејан Матиќ
Дизајн на светло: Милчо Александров

Настапуваат:
Марија Димитријевиќ – Сали Боулс
Олга Панго – Церемонијал мајстор
Иван Вртев – Новиот церемонијал мајстор
Ендру Кук  (к.г. Велика Британија) – Хелга, Боби
Дафина Данилоска – Кочевска – Тексас
Маја Митровска Богојевска – Инге
Биби Басмаџиева – Ковачевски – Фенчи
Ангела Велевска – Лулу
Ангела Богатинова – Роузи и Калуѓерка
Сарина Стојановска  – Маузи (вокал)
Мартина Аврамовска – Бети (вокал)

 Низ животната приказна на кабаретската ѕвезда Сали Боулс преку случките од некогашниот Берлински Кит Кет кабаре клуб ја следиме трансформацијата на животот во денешната корпоративна и виртуелна стварност. Џез звуцете на познатите Нат Кинг Кол и Џон Кандер преминуваат во електронските поп звуци на пионерите на електронската музика Крафтверк.

Претставата е во продукција на Здружението за развивање на уметност и културна соработка АРТ МЕДИА во соработка со Националната Опера и Балет, а подржано од Министерството за култура на Република Северена Македонија.

Tickets

  • Билет

    Buy tickets

    30-12-2021 Price: 500-1000ден.