БОЕМИ – ЏАКОМО ПУЧИНИ

National Opera and Ballet, Skopje

20:00

16 Mar

БОЕМИ – ЏАКОМО ПУЧИНИ

Event details

Date (start) 16-03-2024
City Skopje
Time (start) 20:00

Event map

БОЕМИ – ЏАКОМО ПУЧИНИ

ЏАКОМО ПУЧИНИ
,,БОЕМИ,,

16.03.2024 – Салон на НОБ , 20.00часот

Диригент: Бисера Чадловска
Режисер: Дејан Прошев
Асс.Диригент: Катерина Стојановска
Асс.режисер: Љупка Јакимовска
Сценограф : Зоран Николовски
Костимограф: Марија Пупучевска
Концерт-мајстор:

Асс.Хор мајстор: Јасмина Ѓорѓеска, Ѓурѓица Дашиќ

Корепетитори: Елена Сиљаноска, Јанинка Невчева, Андреја Наунов, Јордан

Петрушевски

Родолфо: Ѓорѓи Цуцковски
Мими: Благица Поп Томова / Сандра Митровска
Марчело: Марјан Јованоски
Шонар: Драган Ампов
Колин: Александар Стефаноски
Мuзета: Билјана Јосифов
Беноа: Невен Силјановски
Алчиндор: Борко Биџовски
Парпињол: Јане Дунимаглоски
Граничар: Александар Никодиновски
Офицер: Диме Петров
Дете:

Испициенти: ЉупчоПолизов, Драган Костадиновиќ, Марко Павлевски
Суфлери: Невена Георгиева

Уметнички раководител на опера
Орце Ицковски

Tickets