ТАКСИРАТ 25

С.Ц. Борис Трајковски, Скопје

20:00

07 Dec

ТАКСИРАТ 25

Event details

Date (start) 07-12-2023
City Скопје
Time (start) 20:00

Event map

ТАКСИРАТ 25

Главната вечер на јубилејниот 25-ти Таксират Фестивал е резервирана за 7 декември!

Во Главната вечер ги собираме ТАКСИРАТ резидентите, имињата потпишани зад најмасовните концерти, артистите кои дефинираа жанрови, но и станаа белег на Таксират или уште поважно, екипата која во моменти и ни помогна да опстоиме.

Поставуваме 3 сцени, 10 изведувачи во една вечер, на која збирно место има и новата генерација, актуелниот бунтовен звук, но и светската алтернативна, транскултурна електронска сцена.

1999, од прв ТАКСИРАТ, преку МКЦ, па низ некогашен Скопски Саем, Хала 2, Метрополис Арена, off-Таксират секаде низ Скопје, и уште сме тука!

7.12. 2023, Арена Борис Трајковски!

За финале на 25-ти јубилеј, за да ечи позитива: преврти го Скопје наопаку!

 

Tickets

Tickets shops

СКОПЈЕ

ЛитератураМК East Gate Mall
ЛитератураМК Skopje City Mall
ЛитератураМК Улица Македонија
ЛитератураМК ТЦ Буњаковец
Туристичка агенција ЈК Травел ТЦ Бисер
Бензиска пумпа Макпетрол Влае
Бензиска пумпа Макпетрол Козле
Бензиска пумпа Макпетрол Илинденска

ТЕТОВО

ТОБАКО МОНАКО – ул. Илинденска 176
ГРАНД ТОБАКО – Ул. 29 Ноември бр.107 лок бр.2

ГОСТИВАР

Тобако Вона Пет ул. Живко Брајковски 15

ОХРИД

Туристичкаа агенција Вис Пој Бул. Македонски Просветители бр.1

ПРИЛЕП

T.A. БРАН – Пере Тошев 75

БИТОЛА

ЛитератураМК Широк Сокак 40
TOBACCO BROTHERS – Широк Сокак

КУМАНОВО

Тобако Агора ТЦ Гарнизон T.Ц. Гарнизон

ВЕЛЕС

УНИСОН – Благој Ѓорев 9

РАДОВИШ

HALKIDIKI TRAVEL- Партизанска бр. 43

СТРУМИЦА

LITERATURA.MK – Благој Јанков Мучето бр. 4
ТА САФАРИ – ул. Благој Јанков Мучето бр. 2

ШТИП

City Point Tobacco 1 Кирил и Методиј бр. 20