“Perpetuum Jazzile” – РАСПРОДАДЕНО !!!

Македонска Филхармонија, Скопје

20:00

10 Feb

“Perpetuum Jazzile” – РАСПРОДАДЕНО !!!

Event details

Date (start) 10-02-2023
City Скопје
Time (start) 20:00

Event map

“Perpetuum Jazzile” – РАСПРОДАДЕНО !!!

Еден од најголемите и најспектакуларни вокални состави во светот “Perpetuum Jazzile”  на 10.02.2023 во Македонска Филхармонија во Скопје. 

“Perpetuum Jazzile” е вокален оркестар од Словенија, посебно ценет од страна на светските музички критичари, кој својата интернационална популарност ja стекна со своите јаки ритмови, кои поседуваат богата хармонија, уникатна креативност, позитивна енергија и разноликост на музички жанрови, кои членовите ги создаваат само со своите гласови, пеејќи познати светски хитови од најразлични музички стилови, поп, рок, џез, госпел, блуз, боса нова, диско, фанк, етно….

Нивната музика користи посебен стил т.н. beatbox , кој вклучува импресивен сет на бубњеви, звуци и ритмови, кои се создаваат само со устата. Покрај импресивните вокални изведби, членовите на оркестарот користат раце, нозе и други делови на телото, како би креирале и интерпретирале секакви видови на звуци, како дожд, олуја, слетување на авиони, потоци, извори, бранови и други природни појави.

Tickets

  • Билет

    Buy tickets

    10-02-2022 Price: 1500-2500ден.

Tickets shops

СКОПЈЕ

LITERATURA.MK – EAST GATE MALL
LITERATURA.MK – VERO JUMBO
LITERATURA.MK – ГТЦ ПРИЗЕМЈЕ
LITERATURA.MK – Ул. Македонија
LITERATURA.MK – RAMSTORE MALL
LITERATURA.MK – ТЦ БУЊАКОВЕЦ
LITERATURA.MK – SKOPJE CITY MALL
ЈУГОТОН – ГТЦ 1 кат

ВЕЛЕС

УНИСОН – Благој Ѓорев 9

РАДОВИШ

HALKIDIKI TRAVEL- Партизанска бр. 43

ПРИЛЕП

T.A. БРАН – Пере Тошев 75

СТРУМИЦА

ТА САФАРИ – ул. Благој Јанков Мучето бр. 2
LITERATURA.MK – Благој Јанков Мучето бр. 4

КУМАНОВО

Кафе Бар АГОРА – T.Ц. Гарнизон

МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА

CLIFF OF MOHER PUB – Маршал Тито

БИТОЛА

TOBACCO BROTHERS – Широк Сокак
LITERATURA.MK 2 – Широк Сокак 40

ГОСТИВАР

TOBACCO BNB – ул ЈНА бр.1
ВОНА ПЕТ – ул. Живко Брајковски 15

ТЕТОВО

ГРАНД ТОБАКО – Ул. 29 Ноември бр.107 лок бр.2
ТОБАКО МОНАКО – ул. Илинденска 176

ОХРИД

TA ВИС ПОЈ – Бул. Македонски Просветители бр.1

ПРИШТИНА

RAVE TRAVEL – PRISTINA – Fehmi Agani Street 20
rave-travel.com