Квартетот Молинари од Монтреал гостува во Скопје

Македонска Филхармонија, Скопје

20:00

27 Nov

Квартетот Молинари од Монтреал гостува во Скопје

Event details

Date (start) 27-11-2019
City Скопје
Time (start) 20:00

Event map

Квартетот Молинари од Монтреал гостува во Скопје

Канадскиот музички центар при Полифонија од Скопје, во соработка со Амбасадата на Канада од Белград, Ви претставува концерт на Квартетот Молинари од Монтреал, во рамките на одбележувањето на Канадските Денови.

https://youtu.be/4BxAlWBDXqg

• На програмата се композиции од Канадски автори со светско реноме M. Schafer, A. Sokolovic, S. Nesic, D. Jordanovski (премиерни изведби во Скопје)
• Во рамките на Канадските културни денови кои за прв пат се одбележуваат во Скопје, во организација на Канадскиот Музички Центар при ПОЛИФОНИЈА од Скопје во соработка со КАНАДСКАТА АМБАСАДА ВО БЕЛГРАД

27ми Ноември 2019, Камерна Сала на Филхармонија, Скопје,
почеток 20 часот
Информации: Канадски Музички Центар во Скопје:
078 481 802 / 078 481 800; ssviolinist@hotmail.com

Квартет Молинари (www.quatuormolinari.qc.ca), резидентен квартет на Конзерваториумот за Музика во Монтреал, е составен од уметници со фасцинантни професионални кариери:

Olga Ranzenhofer, виолина
Antoine Bareil, виолина
Frédéric Lambert, виола
Pierre-Alain Bouvrette, виолончело

Tickets