АЛКОНОСТ – Концерт на вокална музика од словенски автори

Македонска Филхармонија – мала сала, Скопје

19:00

04 Feb

АЛКОНОСТ – Концерт на вокална музика од словенски автори

Event details

Date (start) 04-02-2023
City Скопје
Time (start) 19:00

Event map

АЛКОНОСТ – Концерт на вокална музика од словенски автори

Името на птицата од старословенска митологија АЛКОНОСТ , која со своето пеење ги прави среќни и радосни сите што ја слушаат, му го даде името на овој концерт.

Концерт на вокална музика  од словенски автори од Македонија, Русија, Чешка, Бугарија, Србија, Украина и Хрватска.

Овој голем проект ќе го презентираат студенти од музички академии во државата,  солисти и членови на хорот од НУ Национална опера и балет во прекрасната Камерна сала на Филхармонија.

Учествуваат: Александра Лазаровска, Ивона Нацевска,  Билјана Камчева, Марија Наумовска , Јане Дунимагловски, Бобан Рајчиноски, Кристијан Антовски, Борко Биџовски, како и Марина Јаневска, Мартина Митревска, Јулијана Деспотоска, Мила Николовска, Марија Ташевска, Андриана Петровски и Никола Давидовски.

Во нивните изведби ќе можете да ја слушнете душата на словенските народи… И во тие мигови ќе почуствувате како пееше Алконост!..

Автор на проектот, пијанист и водител – корепетитор во НУ Национална опера и балет м-р Елена Сиљаноска.

Tickets

  • Билет

    Buy tickets

    04-02-2023 Price: 300-400ден.