MAKE 11. DOX 2020 24.08.2020

Кинотека на Македонија, Youth Cultural Centre, Скопје Skopje

20:30

24 Aug

MAKE 11. DOX 2020 24.08.2020

Event details

Date (start) 24-08-2020
City Скопје Skopje
Time (start) 20:30

Event map

MAKE 11. DOX 2020 24.08.2020

Единаесеттото издание на фестивалот за креативен документарен филм МакеДокс

„Слеј те со тишината“

Кинотека на Македонија

20:30 НЕЈЗИНОТО СЕМЕЈСТВО 2010-2019 / HER FAMILY 2010-2019, Elizabeta Koneska,
MK, 2020, 49’
ПОСЛЕДНИОТ МОХИКАНЕЦ / LAST OF THE MOHICANS, Max Ploeg, NL, 2019, 48’

22:30 АЛЦХАЈМЕР КАФЕ / ALZHEIMER CAFE, Martin Draksler, SI, 2019, 19’
ЗАЕДНО / TOGETHER, Carmen Cobos, NL, 2019, 78’

Младински Кулурен Центар

21:00 КОПНЕЖ / THE LONGING, Denize Galiao, DE, BR, 2019, 30’
ПРОФЕСОРОТ / THE PROFESSOR, Jordan Dukov, MK, 2020, 75’
23:00 ОТПАД БР.4 ЊУЈОРК, ЊУЈОРК / WASTE NO. 4 NEW YORK, NEW YORK, Jan Ijäs,
FI, 2019, 20’
МЕ ВИКААТ БАБУ / THEY CALL ME BABU, Sandra Beerends, NL, 2019, 78

Протокол за публика:
– Задолжително носење на маска за секој посетител – влезот нема да биде дозволен без маски;
– Задолжителна дезинфекција на раце, на влез, за секој посетител;
– Задолжително мерење на температура на влез, за секој посетител.

Tickets

  • Кинотека на Македонија

    Buy tickets

    Целовечерен билет, 24-08-2020 Price: 200ден.

  • МКЦ - парк

    Buy tickets

    Целовечерен билет, 24-08-2020 Price: 200ден.