MAKE 11. DOX 2020 20.08.2020

Кинотека на Македонија, Youth Cultural Centre, Скопје Skopje

20:30

20 Aug

MAKE 11. DOX 2020 20.08.2020

Event details

Date (start) 20-08-2020
City Скопје Skopje
Time (start) 20:30

Event map

MAKE 11. DOX 2020 20.08.2020

Единаесеттото издание на фестивалот за креативен документарен филм МакеДокс

„Слеј се со тишината“

Кинотека на Македонија

20:30 БЕЛЕГ-ТЕСТ/MIRROR-TEST, Duncan Marquiss, UK, 2019, 7’
ЗЕМЈАТА Е СИНА КАКО ПОРТОКАЛ/ THE EARTH IS BLUE AS AN ORANGE, Iryna
Tsilyk, UA, LT, 2020, 74’

22:30 И МАЖИТЕ ОГЛАДНУВААТ/ MEN ARE HUNGRY TOO, Francesco Lorusso, Gabriele
Licchelli, Andrea Settembrini, IT, 2019, 20’
ТУНЕЛ/ A TUNNEL, Nino Orjonikidze, Vano Arsenishvili, GE, DE, 2019, 92’

Младински Кулурен Центар

21:00 ЈУЖИНА/ JUZINA, Dušan Vuleković, ME, 2019 / 11’
КОГА ПРАШИНАТА ЌЕ СЛЕГНЕ/ONCE THE DUST SETTLES, John Appel, NL ,2019,
85’

23:00 ЈЕБИГА, НАСЛЕДНО Е/ FUCK, IT’S BIOLOGY, Veronica Andersson, PL, 2019, 30’
ЕДНАШ АУРОРА/ ONCE AURORA, Benjamin Langeland, Stian Servoss, NO, 2019, 71’

Протокол за публика:
– Задолжително носење на маска за секој посетител – влезот нема да биде дозволен без маски;
– Задолжителна дезинфекција на раце, на влез, за секој посетител;
– Задолжително мерење на температура на влез, за секој посетител.

Tickets

  • Кинотека на Македонија

    Buy tickets

    Целовечерен билет, 20-08-2020 Price: 200ден.

  • МКЦ - парк

    Buy tickets

    Целовечерен билет, 20-08-2020 Price: 200ден.