Make 11. Dox 2020 19.08.2020

Кинотека на Македонија, Youth Cultural Centre, Скопје Skopje

20:30

19 Aug

Make 11. Dox 2020 19.08.2020

Event details

Date (start) 19-08-2020
City Скопје Skopje
Time (start) 20:30

Event map

Make 11. Dox 2020 19.08.2020

Единаесеттото издание на фестивалот за креативен документарен филм МакеДокс

„Слеј се со тишината“

Кинотека на Македонија 20:30 часот

БИНОКЛ/ OPERA GLASSES, Mila Zhlutenko, DE, 2019, 24’
ЗБОРУВАЈ ЗА ДА ТЕ ВИДАМ/ SPEAK SO I CAN SEE YOU, Maja Stojnic, RS, 2019, 73’

Младински Кулурен Центар 21:00 часот

ПРЕМИН/ THE CROSSING, Otávio Almeida, CU, 2019, 14’
СПИЕЊЕТО НА МАКС РИХТЕР/ MAX RICHTER’S SLEEP, Natalie Johns, UA, UK,
2019, 99’

Протокол за публика:
– Задолжително носење на маска за секој посетител – влезот нема да биде дозволен без маски;
– Задолжителна дезинфекција на раце, на влез, за секој посетител;
– Задолжително мерење на температура на влез, за секој посетител.

Tickets

 • Кинотека на Македонија

  Buy tickets

  Целовечерен билет, 19-08-2020 Price: 200ден.

 • МКЦ

  Buy tickets

  Целовечерен билет, 19-08-2020 Price: 200ден.