Џакомо Пучини „ТУРАНДОТ“

National Opera and Ballet, Skopje

20:00

09 Feb

Џакомо Пучини „ТУРАНДОТ“

Event details

Date (start) 09-02-2022
City Skopje
Time (start) 20:00

Event map

Џакомо Пучини „ТУРАНДОТ“

Диригент: Бисера Чадловска
РежисерСценографКостимограф: Џанкарло дел Монако (Италија)
Концерт мајстор:
Светло мајстор: Волфганг вон Зубек (Австрија)
АссДиригент : Катерина Стојковска
АссРежисер: Љупка Јакимовска,Трајко Јордановски
Асс. Хор-мајстор: Јасмина Ѓорѓеска, Гургица Дашиќ
Корепетитори: Елена Сиљаноска, Јанинка Невчева, Андреја Наунов, Јордан Петрушевски

НАСТАПУВААТ:
Турандот: Весна Ѓиновска Илкова
Калаф: Ѓорги Цуцковски
Лиу: Злата Тошевска
Тимур: Владимир Саздовски
Пинг: Драган Ампов
Панг: Јане Дунимаглоски
Понг: Дејан Стоев
Мандарин: Диме Петров
Алтоум: Мирослав Антовски

Настапуваат хорот и оркестарот на Национална опера и балет

Инспициенти: Љупчо Полизов, Драган Костадиновиќ, Марко Павлевски
Суфлери: Павлина Здравкова, Светлана Георгиева

Tickets

  • Билет

    Buy tickets

    09-02-2022 Price: 400-600ден.