ФУЗИЈА

Macedonian Philharmonic, Skopje

20:00

02 Nov

ФУЗИЈА

Event details

Date (start) 02-11-2022
City Skopje
Time (start) 20:00

Event map

ФУЗИЈА

Концерт на   ” ПРОФУНДИС”    И   “13 ГУДАЧИ “  заедно  со светски познатата

ИРИНА МУРЕЗАНУ- виолина (САД/РО)

По успешната турнеја во Италија и спектакуларниот концерт на ” Охридско Лето”, камерниот оркестар  “Профундис “ со нов, уникатен проект пред македонската публика.

ФУЗИЈА…фузија на два оркестри,на двајца диригенти,на два града…

Фузија на два врвни камерни оркестри од Македонија и Србија заедно со светски познатата виолинистка Ирина Мурезану  која за прв пат ќе настапи во Македонија.

На настапот во Скопје му претходи  претставувањето на концертот “Фузија” пред српската публика ,три дена претходно, во  една од најпрестижните сали на Балканот ,легендарната  сала “Коларац” во Белград.

На концертот ќе прозвучи исклучително уникатна програма. За прв пат пред македонската публика ќе се изведат комплексните и виртуозни дела од Б.Бритн-“ Варијации на тема од Френк Бриџ” и “Романска рапсодија” бр.1 од Ж.Енеску како и популарните “Четири годишни времиња” од А.Вивалди и А. Пјацола.

“ФУЗИЈА” – Уникатен и оригинален настан кој со сигурност ќе ги задоволи вашите високи уметнички критериуми.

ПРОГРАМА:

Бенџамин Бритн – “Варијации на тема од Френк Бриџ”

Антонио Вивалди – “Пролет” – за соло виолина и камерен оркестар

Астор Пјацола – “Зима” – за соло виолина и камерен оркестар

Жорж Енеску – “Романска рапсодија” бр.1 – за соло виолина и камерен оркестар

 Настапуваат:

ИРИНА МУРЕЗАНУ- виолина (САД)

Камерен оркестар ПРОФУНДИС( МК)

Диригент- Ѓурѓица Дашиќ

Камерен оркестар 13 ГУДАЧИ (РС)

Диригент- Срѓан Сретеновиќ

Tickets

Tickets shops

СКОПЈЕ

LITERATURA.MK – EAST GATE MALL
LITERATURA.MK – VERO JUMBO
LITERATURA.MK – ГТЦ ПРИЗЕМЈЕ
LITERATURA.MK – Ул. Македонија
LITERATURA.MK – RAMSTORE MALL
LITERATURA.MK – ТЦ БУЊАКОВЕЦ
LITERATURA.MK – SKOPJE CITY MALL
ЈУГОТОН – ГТЦ 1 кат

ВЕЛЕС

УНИСОН – Благој Ѓорев 9

РАДОВИШ

HALKIDIKI TRAVEL- Партизанска бр. 43

ПРИЛЕП

T.A. БРАН – Пере Тошев 75

СТРУМИЦА

ТА САФАРИ – ул. Благој Јанков Мучето бр. 2
LITERATURA.MK – Благој Јанков Мучето бр. 4

КУМАНОВО

Кафе Бар АГОРА – T.Ц. Гарнизон

МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА

CLIFF OF MOHER PUB – Маршал Тито

БИТОЛА

TOBACCO BROTHERS – Широк Сокак
LITERATURA.MK 2 – Широк Сокак 40

ГОСТИВАР

TOBACCO BNB – ул ЈНА бр.1
ВОНА ПЕТ – ул. Живко Брајковски 15

ТЕТОВО

ГРАНД ТОБАКО – Ул. 29 Ноември бр.107 лок бр.2
ТОБАКО МОНАКО – ул. Илинденска 176

ОХРИД

TA ВИС ПОЈ – Бул. Македонски Просветители бр.1

ПРИШТИНА

RAVE TRAVEL – PRISTINA – Fehmi Agani Street 20
rave-travel.com