Традиционален концерт по повод празникот „Василица“ 12.01.2022

National Opera and Ballet, Skopje

20:00

12 Jan

Традиционален концерт по повод празникот „Василица“ 12.01.2022

Event details

Date (start) 12-01-2022
City Skopje
Time (start) 20:00

Event map

Традиционален концерт по повод празникот „Василица“ 12.01.2022

Диригенти:
Бисера Чадловска
Иван Еминовиќ

Режисер:
Дејан Прошев

Светло дизајн:
Нино Митевски

Концерт мајстор:
Климент Тодороски

Хор мајстор:
Јасмина Ѓорѓеска

Учесници:
Весна Ѓиновска – Илкова – сопран
Сандра Митровска – сопран
Дешира Ахмети – Крлиу – сопран
Наде Талевска – сопран
Ѓорѓи Цуцковски – тенор
Борис Трајанов – баритон
Марјан Јованоски – баритон
Александар Стефаноски – бас

Настапуваат хорот и оркестарот на Национална опера и балет

На програмата ќе бидат изведени арии, дуети и хорски делници од опери и оперети од композиторите, Моцарт, Белини, Делиб, Пучини, Верди, Џордано, Леонкавало, Калман и Лехар.

Tickets

  • Билет

    Buy tickets

    12-01-2022 Price: 600-1000ден.