ТРАВИЈАТА – ЏУЗЕПЕ ВЕРДИ

National Opera and Ballet, Skopje

20:00

17 Dec

ТРАВИЈАТА – ЏУЗЕПЕ ВЕРДИ

Event details

Date (start) 17-12-2021
City Skopje
Time (start) 20:00

Event map

ТРАВИЈАТА – ЏУЗЕПЕ ВЕРДИ

Диригент: Бисера Чадловска
Режисер: Верена Штојбер (Германија)
Сценограф и костимограф: Софија Шнајдер (Германија)
Кореограф: Саша Ефтимова
Асс.режисер: Трајко Јордановски, Љупка Јакимовска
АссДиригент: Катерина Стојковска
Концерт-мајстор:
Хор-мајстор: Јасмина Ѓорѓеска,Ѓурѓица Дашиќ
Корепетитор: Елена Сиљаноска, Јанинка Невчева, Андреја Наунов

Настапуваат:
Виолета Валери: Наде Талевска
Алфред Жермон: Благој Нацоски
Жорж Жермон: Марјан Јованоски
Флора Бервоа: Марика Поповиќ
Анина: Александра Лазарoвска Василевски
Барон Дуфол: Васко Здравков
Маркиз Д’ Обињи: Драган Ампов
Гастон: Дејан Стоев
Д-р Гренвил: Борко Биџовски
Џузепе: Игор Гиновски
Комесарио: Диме Петров

Настапуваат хорот, балетскиот ансамбл и оркестарот на Национална опера и балет

Испициенти: Љупчо Полизов, Драган Костадиновиќ, Марко Павлевски
Суфлери: Павлина Здравкова, Светлана Георгиева

Tickets

  • Билет

    Buy tickets

    17-12-2021 Price: 400-600ден.