ТАКСИРАТ 25

S.C Boris Trajkovski, Skopje

20:00

07 Dec

ТАКСИРАТ 25

Event details

Date (start) 07-12-2023
City Skopje
Time (start) 20:00

Event map

ТАКСИРАТ 25

Главната вечер на јубилејниот 25-ти Таксират Фестивал е резервирана за 7 декември!

Во Главната вечер ги собираме ТАКСИРАТ резидентите, имињата потпишани зад најмасовните концерти, артистите кои дефинираа жанрови, но и станаа белег на Таксират или уште поважно, екипата која во моменти и ни помогна да опстоиме.

Поставуваме 3 сцени, 10 изведувачи во една вечер, на која збирно место има и новата генерација, актуелниот бунтовен звук, но и светската алтернативна, транскултурна електронска сцена.

1999, од прв ТАКСИРАТ, преку МКЦ, па низ некогашен Скопски Саем, Хала 2, Метрополис Арена, off-Таксират секаде низ Скопје, и уште сме тука!

7.12. 2023, Арена Борис Трајковски!

За финале на 25-ти јубилеј, за да ечи позитива: преврти го Скопје наопаку!

 

Tickets