„ПАЛЈАЧИ“ – РУЏЕРО ЛЕОНКАВАЛО(27.01.2023)

National Opera and Ballet, Skopje

20:00

27 Jan

„ПАЛЈАЧИ“ – РУЏЕРО ЛЕОНКАВАЛО(27.01.2023)

Event details

Date (start) 27-01-2023
City Skopje
Time (start) 20:00

Event map

„ПАЛЈАЧИ“ – РУЏЕРО ЛЕОНКАВАЛО(27.01.2023)

Диригент: Бисера Чадловска
Режисер: Дејан Прошев
Сценограф: Илина Ангеловска
Костимограф: Никола Булески
Кореограф: Олга Панго
Асс.диригент: Катерина Стојковска
Асс.режисер: Трајко Јордановски, Љупка Јакимовска
Концертмајстор: Верица Ламбевска
Хормајстор: Јасмина Ѓорѓеска
Светло дизајн:
Корепетитори: Елена Сиљаноска, Јанинка Невчева, Андреја Наунов
Инспициенти: Љупчо Полизов, Драган Костадиновиќ, Марко Павлевски
Суфлер: Невена Георгиева

Настапуваат:

Канио / Палјачо: Ѓорѓи Цуцковски
Неда / Колумбина: Дешира Ахмети – Крлиу
Тонио / Тадео: Марјан Јованоски
Пепе / Арлекин: Јане Дунимаглоски
Силвио: Драган Ампов

Балет: Ендру Кук ( Англија ), Агим Бафтии и Меланија Гоцевска

Настапуваат хорот и оркестарот на Национална опера и балет

Tickets

  • Билет

    Buy tickets

    27-01-2023 Price: 400-600ден.