Олга Здоренко – Бетти

Macedonian Philharmonic, Skopje

20:00

28 Sep

Олга Здоренко – Бетти

Event details

Date (start) 28-09-2023
City Skopje
Time (start) 20:00

Event map

Олга Здоренко – Бетти

Целовечерен пијано рецитал на светски познатата Италијанско – Украинска пијанистка
Олга Здоренко – Бетти.
Олга повеќе од три денцении е присутна на светската пијанистичката сцена како
концертен пијанист и солист со најпрестижните светски оркестри како што е и
нејзиниот настап како солист со маестралната Берлинска Филхармонија, како и со
оркестарот на Малер Академија предводена од легендарниот Клаудио Абадо.

 

На програмата се дела од Шопен. Неповторливите 24 Прелудиуми и легендарната
Соната во б-мол.

Tickets

  • Билет

    Buy tickets

    28-09-2023 Price: 400-500ден.