ДРАГАН МИЈАЛКОВСКИ 03.04.2024

National Opera and Ballet, Skopje

20:00

03 Apr

ДРАГАН МИЈАЛКОВСКИ 03.04.2024

Event details

Date (start) 03-04-2024
City Skopje
Time (start) 20:00

Event map

ДРАГАН МИЈАЛКОВСКИ 03.04.2024

Јубилејните гала концерти  на нашата музичка легенда Драган Мијалковски ќе се одржат во придружба на Големиот концертен оркестар и  членови од Националниот џез оркестар во организација на Радио Буба мара

Ќе ги слушнеме најпопуларните песни на Драган Мијалковски кои ќе бидат изведени во исти аранжмани како во старите добри времиња.

Концертот ќе се снима со цел да се архивира за идните генерации , затоа подгответе се заедно да ги пееме  незаборавните Кажи ми, 223-3О5, Скопје радост моја, Кажи нешто драга, Перонот 3 , Моја малечка гулабице,Убава си како музика, Ти така ми доаѓаш , Оди си ,Иди иди душо моја ,Гитаро моја, Лебеди пловете и други незаборавни евергрини .

 Ексклузивно на овие концерти ќе слушнеме и  2 нови песни од новиот албум на Драган Мијалковски и може да се пофалиме дека ќе бидете воодушевени.

Радио БУБАМАРА најавува дека ова ќе биде незаборавна вечер за  сите генерации  и вистинско уживање со  аранжманите на Драган Џаконсвски Шпато, Александар Џамбазов,  Тодор Бојаџиев, Кире Костов, Ванчо Димитров и други  како дел од убавата музичка историја

Концертитот ќе се памети како голем културен настан во кој ќе ја прославиме нашата музичка култура и нашите најголеми музички вредности.

Tickets

  • Билет

    Buy tickets

    02-04-2024 Price: 1250-1800ден.

Tickets shops

СКОПЈЕ

ЛитератураМК East Gate Mall
ЛитератураМК Skopje City Mall
ЛитератураМК Улица Македонија
ЛитератураМК ТЦ Буњаковец
Туристичка агенција ЈК Травел ТЦ Бисер
Бензиска пумпа Макпетрол Влае
Бензиска пумпа Макпетрол Козле
Бензиска пумпа Макпетрол Илинденска

ТЕТОВО

ТОБАКО МОНАКО – ул. Илинденска 176
ГРАНД ТОБАКО – Ул. 29 Ноември бр.107 лок бр.2

ГОСТИВАР

Тобако Вона Пет ул. Живко Брајковски 15

ОХРИД

Туристичкаа агенција Вис Пој Бул. Македонски Просветители бр.1

ПРИЛЕП

T.A. БРАН – Пере Тошев 75

БИТОЛА

ЛитератураМК Широк Сокак 40
TOBACCO BROTHERS – Широк Сокак

КУМАНОВО

Тобако Агора ТЦ Гарнизон T.Ц. Гарнизон

ВЕЛЕС

УНИСОН – Благој Ѓорев 9

РАДОВИШ

HALKIDIKI TRAVEL- Партизанска бр. 43

СТРУМИЦА

LITERATURA.MK – Благој Јанков Мучето бр. 4
ТА САФАРИ – ул. Благој Јанков Мучето бр. 2

ШТИП

City Point Tobacco 1 Кирил и Методиј бр. 20