Дневникот на Ана Франк

National Opera and Ballet, Skopje

20:00

11 - 12 Mar

Дневникот на Ана Франк

Event details

Date (start) 11-03-2019
Date (end) 12-03-2019
City Skopje
Time (start) 20:00

Event map

Дневникот на Ана Франк

Најчитаниот дневник во светот „Дневникот на Ана Франк“ во режија на Трајко Јордановски, а во насловната улога Деспина Спировска, организиран како хуманитарен настан на малата сцена на Македонската Опера и Балет – Скопје.

Улоги:
Ана Франк: Деспина Спировска
Маргот: Билјана Дабеска
Мип: Симона Јовчевска
Ото: Невен Силјановски
Едит: Катерина Митева Бошковска
Г-дин Ван Дан: Јане Дунимаглоски
Г-ѓа Ван Дан: Марика Поповиќ
Петар: Марко Гапо
Забарот: Зоран Данилов
Германски офицер: Тихомир Јакимовски
Германски војник: Дарко Станојловски

Tickets