АНА КАРЕНИНА – П.И. ЧАЈКОВСКИ

National Opera and Ballet, Skopje

20:00

19 Sep

АНА КАРЕНИНА – П.И. ЧАЈКОВСКИ

Event details

Date (start) 19-09-2019
City Skopje
Time (start) 20:00

Event map

АНА КАРЕНИНА – П.И. ЧАЈКОВСКИ

Кореограф: Лео Мујиќ (Хрватска)
Костимограф: Александар Ношпал
Пренел сценографија: Михајло Стојановски, Сашо Стојановски
Светло мајстор: Милчо Александров
Сликар: Зоран Костовски
Дизајн: Емил Петров
Репетитори: Горан Божинов, Лора Тарчуговска
Инспициенти: Дубравка Шопова, Тијана Тарчуговска, Љупка Јакимовска
Асистент костимограф: Емануела Трајческа

Во главните улоги:
Ана Каренина: Мими Поп Алексова Атанасовска
Вронски: Бобан Ковачевски
Каренин: Васил Чичиjашвили (Грузија)
Настапуваат: истакнати солисти, солисти и целиот балетски ансамбл на НОБ

Tickets