30TH ANNIVERSARY OF PULP FICTION

Stanica 26, Skopje

21:00

09 Mar

30TH ANNIVERSARY OF PULP FICTION

Event details

Date (start) 09-03-2024
Location Stanica 26
City Skopje
Time (start) 21:00

Event map

30TH ANNIVERSARY OF PULP FICTION

Пред точно 30 години, за прв пат беше прикажан култниот филм на Тарантино “Pulp Fiction”. На 9ти Март (сабота), со почеток во 21:00 часот во клубот Станица26 ќе биде одбележан овој јубилеј со визуелно-музички концертен спектакл со The Quarantinos – трибјут бендот на Тарантино. 30ет годишнината од премиерата на филмот и sountrack-от на овој филм ќе бидат одбележани низ целиот свет, а и Скопје ќе биде дел од давањето почит.
The Quarantinos e 7-член бенд од Србија кој ќе ве одведе намузичко патување низ еден од најдобрите Тарантиноsoundtrack-ови. Со нивниот сценски настап во живо и видеоискуство, накратко ќе ве пренесат на познатата филмска сцена со Samuel L Jackson, Michael Madsen, Uma Thurman, John Travolta, Tim Roth , David Carradine и многу други Холивудски ѕвезди со нивните легендарни карактери креирани од умот на Quentin Tarantino.
Тие го посветуваат целото свое музичко дејствување на незаборавните sountrack-ови на генијалните филмски остварувања на култниот режисер. Ќе бидете воодушевени од музиката која ги следи најдобрите филмски сцени, со многу ликови на бината кои делуваат како да излегле диреткно од филмот. Моќните вокали и дувачката секција ќе ве одведат во светот на Тарантино, и повторно ќе ги оживеат култните сцени од неговото ремек дело.
Не го пропуштајте овој двочасовен музичко-сценски настап на Quentin Tarantino трибјут бендот во Станица26.

Tickets

Tickets shops

СКОПЈЕ

ЛитератураМК East Gate Mall
ЛитератураМК Skopje City Mall
ЛитератураМК Улица Македонија
ЛитератураМК ТЦ Буњаковец
Туристичка агенција ЈК Травел ТЦ Бисер
Бензиска пумпа Макпетрол Влае
Бензиска пумпа Макпетрол Козле
Бензиска пумпа Макпетрол Илинденска

ТЕТОВО

ТОБАКО МОНАКО – ул. Илинденска 176
ГРАНД ТОБАКО – Ул. 29 Ноември бр.107 лок бр.2

ГОСТИВАР

Тобако Вона Пет ул. Живко Брајковски 15

ОХРИД

Туристичкаа агенција Вис Пој Бул. Македонски Просветители бр.1

ПРИЛЕП

T.A. БРАН – Пере Тошев 75

БИТОЛА

ЛитератураМК Широк Сокак 40
TOBACCO BROTHERS – Широк Сокак

КУМАНОВО

Тобако Агора ТЦ Гарнизон T.Ц. Гарнизон

ВЕЛЕС

УНИСОН – Благој Ѓорев 9

РАДОВИШ

HALKIDIKI TRAVEL- Партизанска бр. 43

СТРУМИЦА

LITERATURA.MK – Благој Јанков Мучето бр. 4
ТА САФАРИ – ул. Благој Јанков Мучето бр. 2

ШТИП

City Point Tobacco 1 Кирил и Методиј бр. 20