WSET – НАГРАДА ЗА ВИНА И ЈАКИ АЛКОХОЛНИ ПИЈАЛОЦИ – НИВО 2

М6 Едукативен Центар, Skopje

15:00

10 - 12 May

WSET – НАГРАДА ЗА ВИНА И ЈАКИ АЛКОХОЛНИ ПИЈАЛОЦИ – НИВО 2

Детали за настанот

Датум (старт) 10-05-2019
Датум (крај) 12-05-2019
Град Skopje
Почеток 15:00

Мапа на настанот

WSET – НАГРАДА ЗА ВИНА И ЈАКИ АЛКОХОЛНИ ПИЈАЛОЦИ – НИВО 2

Овој курс е наменет за ентузијастите и професионалците за вино што или немаат познавања или имаат основни познавања за вината и сортите грозје и сакаат да се стекнат со основен но добро структуриран вовед во светот на вината и алкохолните пијалаци. Преку овој активен и информативен курс, слушателите ќе ги истражат најважните сорти вино и значајните вински региони и ознаки што ги дефинираат главните стилови на вино.

Ќе научите за производството на вино и главните термини за етикетирање со цел лесно препознавање на вината и алкохолните пијалаци, како и за обезбедувањето основни совети за соодветната селекција и послужување на овие производи. По завршувањето на курсот, на лесен но структуриран начин ќе може и да го опишете виното, и тоа преку видот, мирисот и вкусот, благодарејќи на систематскиот пристап, а овие принципи ќе може и да ги применувате во секојдневниот живот и во работата. Во рамките на курсот има и основно запознавање со главните стилови на алкохолни пијалаци.

Не се потребни претходни познавања. Курсот се одвива на англиски јазик, така што се препорачува добро познавање на англискиот јазик. За слушателите што никогаш претходно не изучувале вино и алкохолни пијалаци, полезно би било најпрвин да го завршат Level 1 Award за вина, иако не е задолжително.

Повеќе информации тука

Плаќањето може да се изврши и на рати со сите кредитни картички

Билети

  • Тридневен билет

    Купи билети

    Тридневна обука, 10-05-2019 Цена: 36000ден.