WSET – Награда за вина – Ниво 1

М6 Едукативен Центар, Skopje

09:00

09 May

WSET – Награда за вина – Ниво 1

Детали за настанот

Датум (старт) 09-05-2019
Град Skopje
Почеток 09:00

Мапа на настанот

WSET – Награда за вина – Ниво 1

Овој курс е наменет за почетници ентузијасти за вино и за професионалци што ја започнуваат својата нова кариера во винската индустрија или во угостителството. Ќе научите да го опишувате виното на лесен но структуриран начин преку видот, мирисот и вкусот, благодарејќи на систематскиот пристап, и ќе можете да ги идентификувате главните стилови на вино. До крајот на курсот, исто така, ќе ги сфатите клучните принципи на спарувањето храна и вино, служењето и чувањето на виното и ќе можете да ги применувате овие принципи во секојдневниот живот и во работата.

Не се потребни претходни познавања. Курсот ќе се изведува на англиски јазик, така што полезно е добро ниво на англиски јазик. По полагањето на завршниот испит, слушателите ќе добијат WSET сертификат и значка.

Плаќањето може да се изврши и на рати со сите кредитни картички

Повеќе информации тука

Билети

  • Еднодневен билет

    Купи билети

    Еднодневна обука, 09-05-2019 Цена: 17700ден.