Викенд на мртовци

Театар Комедија, Скопје

20:00

25 Jan

Викенд на мртовци

Детали за настанот

Датум (старт) 25-01-2019
Град Скопје
Почеток 20:00

Мапа на настанот

Театарска претстава

Автор : Миле Попоски
Режисер: Ѓорѓи Ризески
Сценограф: Сергеј Светозарев
Костимограф : Андреј Ѓоргиевски
Кореограф : Саша Ефтимова
Драматург : Дарко Јан Спаров

ТАСЕ : Роберт Ристов
АТИНА : Магдалена Ризова
ТАЦА : Жаклина Стевковска
МИЦА : Миа Кантарџиева
ЦАНДЕ : Столе Мицов
КИРЦА : Едмонд Сотир
АЧКО : Жарко Димоски
ЛАДЕ : Александар Вељановски
ГЕНЕРАЛЕН ДИРЕКТОР : Сашо Ристовски
НЕГОВА СЕКРЕТАРКА : Мирјана Ристов
МЕДИЦИНСКА СЕСТРА : Кристина Ласовска
КЛИМЕ : Дритон Вејсели
ЕРНА : Кристина Ласовска
ЕЛЗА : Миа Кантарџиева
ЉУПЧО : Александар Вељановски
СЕКРЕТАРКА НА ПОГРЕБАЛНО ПРЕТПРИЈАТИЕ : Мирјана Ристов

Инспициент : Нурјамет Рушити
Светло мајстор : Александар Атанасовски
Тон мајстор : Томи Анчов
Суфлер : Сања Стојковска

Билети