Tricky • соло концерт • Таксират #23

Младински Културен Центар, Скопје

20:00

07 Oct

Tricky • соло концерт • Таксират #23

Event details

Date (start) 07-10-2021
City Скопје
Time (start) 20:00

Event map

Tricky • соло концерт • Таксират #23

Трип-хоп легендата Tricky се враќа на Таксират Фестивал, овој пат со одличен нов албум “Fall to Pieces”.

На Таксират ќе се претстави со неговиот најнов, 14-ти албум “Fall to Pieces” – снимен во Берлин на крајот на 2019 година, во еден мрачен период од животот на овој голем уметник. Тој успева болката да ја претвори во креативна сила која наоѓа излез преку тензичните синтови, дисторзираните тонови и мрачните текстови, а заедно со прекрасните вокали на Marta Złakowska, успева да го донесе слушателот уште поблиску до уникатниот звук кој само тој може да го создаде.

 

Концертот ќе се одржи на 7-ми октомври во Младинскиот Културен Центар во Скопје.

Tickets