Тоби

Театар за деца и младинци, Скопје

19:00

17 Jan

Тоби

Детали за настанот

Датум (старт) 17-01-2019
Град Скопје
Почеток 19:00

Мапа на настанот

Детска претстава

Постои нешто, особено кај младите, што изгледа како непремостива препрека, никако не сте задоволни од сопствениот изглед. Каква тага и горчина … Меѓутоа, ако имате, како јазовичарот Тоби, пријателка како госпоѓата Флора, вие многу брзо ќе ја надминете оваа безмислена грижа. Едноставно, со помош на пријателите ќе се видите себе си од еден сосема друг, среќен агол. Па, вие сте вешти , остроумни , а бога ми и многу згодни. И уште нешто, немојте да се китите со туѓи перја. Ќе излезете смешни.

Драгослав Тодоровиќ
Режисер и адаптација на текст

Билети