The Bestbeat – The Beatles Real Tribute

Станица 26, Скопје

20:00

01 Dec

The Bestbeat – The Beatles Real Tribute

Event details

Date (start) 01-12-2022
City Скопје
Time (start) 20:00

Event map

The Bestbeat – The Beatles Real Tribute

The Bestbeat Real Tribute The Beatles бенд, оформен е 2005 година, со цел да ја потсети публиката на најголемиот бенд на XX век. Bestbeat концертите ги реализираат со исти, автентични иструменти и засилувачи, точно какви користеле The Beatles, во верни репродукции на костими од различни фази во нивната кариера, со препознатлив и автентичен изглед, коса и шминка, а пак сите композиции се изведуваат во оргиналните аранжмани и тоналитети. За секоја сличност да биде да биде целосна, беше важно бендот да има леворак басист.

По повод педесетгодишнината од објавувањето на првиот сингл “Love me do“, најтиражниот амерички магазин-Newsweek, ги рангира меѓу 20-сет најдобри светски Beatles tribute состави.

Во август 2014 година бендот настапува во Велика Британија на престижниот фестивал Beatle week, кој се одржува преку 30-сет години во Ливерпул, а организатор на фестивалот е Cavern Club каде што The Beatles свират 292 пати.

The Bestbeat до сега одржаа концерти во: Франција, Велика Британија, Австрија, Романија, Белорусија, Швајцарија, Словенија, Србија и за прв пат на 01.12.2022 година во Македонија.

Tickets

Tickets shops

СКОПЈЕ

LITERATURA.MK – EAST GATE MALL
LITERATURA.MK – VERO JUMBO
LITERATURA.MK – ГТЦ ПРИЗЕМЈЕ
LITERATURA.MK – Ул. Македонија
LITERATURA.MK – RAMSTORE MALL
LITERATURA.MK – ТЦ БУЊАКОВЕЦ
LITERATURA.MK – SKOPJE CITY MALL
ЈУГОТОН – ГТЦ 1 кат

ВЕЛЕС

УНИСОН – Благој Ѓорев 9

РАДОВИШ

HALKIDIKI TRAVEL- Партизанска бр. 43

ПРИЛЕП

T.A. БРАН – Пере Тошев 75

СТРУМИЦА

ТА САФАРИ – ул. Благој Јанков Мучето бр. 2
LITERATURA.MK – Благој Јанков Мучето бр. 4

КУМАНОВО

Кафе Бар АГОРА – T.Ц. Гарнизон

МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА

CLIFF OF MOHER PUB – Маршал Тито

БИТОЛА

TOBACCO BROTHERS – Широк Сокак
LITERATURA.MK 2 – Широк Сокак 40

ГОСТИВАР

TOBACCO BNB – ул ЈНА бр.1
ВОНА ПЕТ – ул. Живко Брајковски 15

ТЕТОВО

ГРАНД ТОБАКО – Ул. 29 Ноември бр.107 лок бр.2
ТОБАКО МОНАКО – ул. Илинденска 176

ОХРИД

TA ВИС ПОЈ – Бул. Македонски Просветители бр.1

ПРИШТИНА

RAVE TRAVEL – PRISTINA – Fehmi Agani Street 20
rave-travel.com