Стјуардеси

Театар Комедија, Скопје

20:00

30 Jan

Стјуардеси

Детали за настанот

Датум (старт) 30-01-2019
Град Скопје
Почеток 20:00

Мапа на настанот

Театарска претстава

Автор: Марк Камолети

Режија:Синиша Евтимов

Сценографија:Илина Ангеловска

Костимографија:Илина Ангеловска

Музика:Драган Ѓаконовски – Шпато

Играат:
Бернард  – Атанас Атанасовски

Роберт – Валентин Костадиновски – Тино

Берта – Марија Кондовска

Габриела – Кристина Ласовска

Глорија – Жаклина Петровска

Грета – Тања Мицков

Претставата „Стјуардеси“ е класична фарса. „Стјуардеси“ има седум врати и многу необјасниви ситуации. Бернард е успешен архитект, кој има фантастичен стан, домашна помошничка и ја има формулата за совршен полигамен живот. Оваа формула се обидува да му ја претстави на својот најдобар пријател Роберт. Формулата за совршен живот е: да се има три стјуардеси од три различни компании, кои патуваат секој ден во Скопје и за секој ден има по една различна девојка-вереница. Но равенката многу брзо се распаѓа, а сите непријатни ситуации се случуваат во станот на Бернард – еден вереник, три вереници, неговиот најдобар пријател и Берта, домашната помошничка која се труди да одржи сè во најдобар ред.

Билети