„СРАМ“ на Ангела Стојановска

Public Room (Јавна Соба), Скопје

20:00

17 Mar

„СРАМ“  на Ангела Стојановска

Event details

Date (start) 17-03-2022
City Скопје
Time (start) 20:00

Event map

„СРАМ“ на Ангела Стојановска

„СРАМ“ е авторски перформанс на актерката Ангела Стојановска за простувањето со срамот од телото, од храната, од живеењето во оваа земја. Перформансот СРАМ е развиван во рамки на платформата за изведувачки уметности на Фестивалот за феминистичка култура и акција ПРВО ПА ЖЕНСКО – ИСПРОБУВАЊЕ ФЕМИНИСТИЧКИ ИДНИНИ.
Авторка и изведувачка: Ангела Стојановска
Креативни соработници: Милош Б. Андоновски, режисер и Ева Камчевска, драматург
Поддршка низ креативниот процес: Викторија Илиоска, изведувачка и кореографка и Билјана Радиноска, режисерка
Извршна продуцентка: Емилија Чочкова
Костим: Раде Василев
Сценографија: Мартин Манев
Техничка поддршка: Филип Христовски
Времетраење: 60 мин

Tickets