Пипи Долгиот Чорап

Театар за деца и младинци, Скопје

19:00

13 Dec

Пипи Долгиот Чорап

Event details

Date (start) 13-12-2018
City Скопје
Time (start) 19:00

Event map

Детска претстава

Претставата е работена според истоимената детска книга на Астрид Лундгрен и е лектира за основно образование. Прекрасната драматизација на Бојан Трифуновски, режисерката Драгана Милошевски Попова успеа да ја претвори во незаборавна претстава.

Не постои дете кое не би сакало да ги види вратоломиите на Пипи, оригинално девојче кое отскокнува од средината и по начинот на облекување и по начинот на однесување, пркосејќи им на сите општо прифатени норми и правила. Интересот за нашата Пипи, одиграна од повеќе од оригиналната актерка Соња Стамболџиовска, која и приватно е реинкарнација на оригиналната Пипи, досега е незапамтен. Претставата изобилува со прекрасно одиграни ликови и карактери.

Доколку сте заинтересирани да присуствувате на оваа претстава Ви препорачуваме час поскоро да купите или резервирате билет, бидејќи неретко се случува билетите да бидат распродадени неколку часа пред одигрување на истата.

Tickets

  • Стандарден билет

    Buy tickets

    Партер, 13-12-2018 Price: 200ден.