Нема да платам

Театар Комедија, Скопје

20:00

22 Jan

Нема да платам

Детали за настанот

Датум (старт) 22-01-2019
Град Скопје
Почеток 20:00

Мапа на настанот

Театарска претстава

Автор: Дарио Фо
Режија: Александра Кардалевска
Драматург: Дарко Јан Спасов
Сценографија: Зоран Ѓурески
Костимограф: Маја Ѓуреска и
Антонија Гунинска Јорданоска
Избор на музика: Александар Јорданов
Дизајн на светло: Александар Атанасовски

Играат:
Антонија – Зорица Нушева
Јован – Атанас Атанасовски
Маргерита – Жаклина Петровска
Златко – Александар Михајловски
Инспекторот, Полицаецот, Репортерот,
Гробарот, Старецот – Валентин Костадиновски – Тино

Политичката сатира „Нема да платам“ на добитникот на Нобеловата награда за литература, италијанскиот драмски писател, режисер, сценарист, актер и борец за човекови права и еднаквост Дарио Фо, ги пресликува реакциите на потрошувачите против зголемувањето на цените и е провокативна реакција против злоупотребите и неправдите на општеството.

Билети