Не сега драга

Театар Комедија, Скопје

20:00

23 Jan

Не сега драга

Детали за настанот

Датум (старт) 23-01-2019
Град Скопје
Почеток 20:00

Мапа на настанот

Театарска претстава

Автор: Реј Куни

Превод и адаптација: Коле Ангеловски

Режија: Коле Ангеловски

Драматург: Дарко Јан Спасов

Сценограф: Илина Ангеловска

Костимограф: Раде Василев

Избор на музика: Илина Ангеловска

Улоги:

Јоце Коцев, пратеник – Атанас Атанасовски

Кристина, негова жена – Жаклина Петровска

Ѓоре Пиже, помлад соработник – Валентин Костадиновски – Тино

Галаба Рубен, секретарка на претседателот – Ева Скендеровска

Никола Рубен, мажот на Галаба – Дарко Вељиќ

Адем Фона, келнер – Едмонд Сотир

Рецепционерката – Кристина Ласовска

Директорот – Жарко Димоски

Собарката Марија –Кристина Ласовска

Госпоѓа Цецка Донева, европратеник – Тања Мицков

Комедијата „Не сега драга“ (од современиот англиски автор и актер Реј Куни) е комедија на забуни, смешни ситуации и интересни карактери. Дејството се одвива во хотел, за време на едно пролетно попладне. Приказната е за еден парламентарец од Куманово кој доаѓа во Скопје на состанок во собранието, се сместува во хотел и има закажано љубовен состанок со секретарката на Претседателот. Меѓутоа, со пратеникот доаѓа и неговата сопруга… и тука почнува „хаосот“…

Билети