MAKE 11. DOX 2020 25.08.2020

Кинотека на Македонија, МКЦ-ЛЕТНА СЦЕНА, Скопје Скопје

20:30

25 Aug

MAKE 11. DOX 2020 25.08.2020

Event details

Date (start) 25-08-2020
City Скопје Скопје
Time (start) 20:30

Event map

MAKE 11. DOX 2020 25.08.2020

Единаесеттото издание на фестивалот за креативен документарен филм МакеДокс

„Слеј те со тишината“

Кинотека на Македонија

20:30 НАСМЕВКА / SMILE, J.C. Oliveira, BR, 2019, 10’
ЕУФОРИЈАТА НА ПОСТОЕЊЕТО / THE EUPHORIA OF BEING, Réka Szabó, HU,
2019, 83’

22:30 РАЗМИСЛУВАВ ЗА КЛИМАТА / THINKING ABOUT THE WEATHER, Gardar Thor
Thorkelsson, GB, 2020, 22’
ВСЕЛЕНСКИ КУЧИЊА / SPACE DOGS, Elsa Kremser, Levin Peter, AT, DE, 2019, 91’

Младински Кулурен Центар

21:00 ТЕШКОТО / THE TOUGH, Marcin Polar, PL, 2019, 14’
НАШИОТ ДОМ / ACASĂ, MY HOME, Radu Ciorniciuc, RO, DE, FI, 2019, 86’

23:00 СТРУИ / CURRENTS, Katerina Duda, HR, 2019, 16’
СРЕЌЕН БОЖИЌ, ЈИВУ / MERRY CHRISTMAS, YIWU, Mladen Kovačević, SE, RS,
FR, DE, BE, QA, 2020, 94’

Протокол за публика:
– Задолжително носење на маска за секој посетител – влезот нема да биде дозволен без маски;
– Задолжителна дезинфекција на раце, на влез, за секој посетител;
– Задолжително мерење на температура на влез, за секој посетител.

Tickets

  • Кинотека на Македонија

    Buy tickets

    Целовечерен билет, 25-08-2020 Price: 200ден.

  • МКЦ - парк

    Buy tickets

    Целовечерен билет, 25-08-2020 Price: 200ден.