Љубовници

Драмски Театар Скопје, Скопје

20:00

24 Jan

Љубовници

Event details

Date (start) 24-01-2019
City Скопје
Time (start) 20:00

Event map

Театарска претстава

Автор и режисер: Катерина Коцевска

улоги:
Билјана Беличанец
Драган Спасов – Дац
Маја Вељковиќ – Пановска
Зоран Љутков

ПОГРЕШНО ОДИГРАН ЖИВОТ

ПОСЛЕ МНОГУ ГОДИНИ
Ја буди зуењето на телефонот.Го исклучува, да не го разбуди мажот кој мирно спие до неа. Неговото седумдесет годишно лице се уште е убаво. Го погледнува нежно и оди во другата соба да поразговара со ќерката. Нивната внука денес прави свадба…

ПРЕД МНОГУ ГОДИНИ
Го играат својот прв танц како брачен пар. Убав пар се. Вљубени се. Ги чека иднина, радост. Додека гостите со насмевка и аплауз ги поздравуваат, тој нежно ја навалува и ја бакнува…

СЕГАШНОСТ
Тој е сам во својот простор отежнат од болка и неизлез.
Таа е сама во својот очај и празнина.
Клетва устата им бае…. ПОГРЕШНО ОДИГРАН ЖИВОТ

Tickets

  • Стандарден билет

    Buy tickets

    Партер, 24-01-2019 Price: 200ден.