KIBORG @ TAKSIRAT 2.0

Taksirat 2.0, , Младински Културен Центар, Скопје

20:00 22:00

06 Dec

KIBORG @ TAKSIRAT 2.0

Event details

Date (start) 06-12-2018
Festival Taksirat 2.0
Venue Дансинг сала
City Скопје
Time (start) 20:00
Time (end) 22:00

Event map

KIBORG @ TAKSIRAT 2.0

По ланскиот успех, KIBORG повторно во атак со нивниот моќен визуелен саунд на cyber-punk!

КИБОРГ започнува кон крајот на минатиот век – летото ’92 во Скопје.

Многу луѓе минуваат низ бендот, но поради раната фаза на трансплантација, се појавија проблеми со инфекции, отфрлање на делови и силни воспаленија.
По многу жртви, конечната постава беше дефинирана. Направија неколку свирки, фестивали и се разбира, последнато шоу во ’96 со „Young Gods“, кое им обезбеди место во музичката историја.
Во 1996 година издаваат лимитирана касета со 6 песни. …

КИБОРГ се: Дарко Јаневски – вокали, Перо Стефановски – гитара, Горан Атанасов – тапани, Влад Каевски – клавијатури.

Билети

  • Продажната мрежа на МкТикетс
  • Кафе Браво – Т.Ц. Буњаковец
  • Цвеќара Розе – Веро 2
  • Рок Кафе Круг – Т.Ц. Бисер Аеродром
  • Билетарата на МКЦ

Tickets

  • Стандарден билет

    Buy tickets

    Партер, 06-12-2018 Price: 200ден.