Авторски концерт на Илија Пејовски

Македонска Филхармонија, Скопје

20:30

12 Jun

Авторски концерт на Илија Пејовски

Event details

Date (start) 12-06-2021
City Скопје
Time (start) 20:30

Event map

Авторски концерт на Илија Пејовски

На наше големо задоволство Ви најавуваме дека ја започнуваме новата концертна сезона со концерт на ЗЏМ Биг Бенд Оркестарот на кој нашите членови премиерно ќе изведат авторски дела од џез великанот, професор, диригент, пијанист и композитор, Илија Пејовски. Диригент на концертот ќе биде Џијан Емин.

Илија Пејовски е една од најзначајните фигури во македонската џез музика. Во текот на својата плодна музичка кариера Пејовски бил дел од повеќе музички состави меѓу кои „Комбо,“ „Скопско џез – трио,“ „Диксиленд состав,“ Биг-Бенд при КУД „Мирче Ацев,“ Дувачки квинтет при Работничкиот дом во Скопје, Комбо состав при Домот на градежните работници во Скопје (раководен од Драган Ѓаконовски Шпато), ансамблот „АБЦД,“ Биг-бенд на Македонската радиотелевизија и други.

Концертот ќе се одржи на 12 јуни во Македонската Филхармонија, со почеток од 20:30 часот.

Слушајте македонска џез музика!

Со почит,

ЗЏМ

Tickets