Дони Дарк

Театар Комедија, Скопје

20:00

31 Jan

Дони Дарк

Детали за настанот

Датум (старт) 31-01-2019
Град Скопје
Почеток 20:00

Мапа на настанот

Театарска претстава

Режија: Роберт Ристов
Сценографија: Инес Петрова-Бошкоска
Костимографија: Елена Лука
Музика: Гаро Тавитјан
Виолончело: Дејан Цветковски
Тон мајстор: Ѓорѓи Полизов

Играат:
Дони Дарк – Даријан Петров
Џил – Мирјана Поповска Ристов
Госпоѓа Бејкер – Магдалена Ризова-Черних
Ралф – Сашо Ристовски

(Текстот е работен по мотиви од текстови од неколкумина современи американски автори.)

„Дони Дарк“ е романтична комедија чија содржина го опфаќа процесот на осамостојувањето на едно младо слепо момче и неговата социјална интеграција во општеството, притоа прикажувајќи ги различните емотивни фази и состојби низ кои поминуваат овие лица и нивните семејства. Дејството е сетилно, поддржано со многу интензивни емоции, и се движи некаде помеѓу болката и радоста, љубовта и омразата, моќта и немоќта, горчливото и слаткото… Поради својата тематика, која ги опфаќа правата и социјализацијата на луѓето со посебни потреби, но и поради сите други квалитети кои ги има како театарска пиеса, „Дони Дарк“ е исклучително актуелна претстава.

Билети