Џакомо Пучини „ТУРАНДОТ“

Национална Oпера и Балет, Скопје

20:00

26 May

Џакомо Пучини „ТУРАНДОТ“

Event details

Date (start) 26-05-2022
City Скопје
Time (start) 20:00

Event map

Џакомо Пучини „ТУРАНДОТ“

Диригент: Даниеле Аџиман (Италија)
Режисер, Сценограф, Костимограф: Џанкарло дел Монако(Италија)
Кореограф: Саша Евтимова
Концерт мајстор:Јане Бакевски
Светло дизајн: Волфганг фон Цубек (Австрија)

НАСТАПУВААТ:
Турандот: Ханиинг Цо (Тајван)
Калаф: Иван Момиров (Бугарија)
Лиу: Злата Тошевска
Тимур: Игор Дурловски
Пинг: Драган Ампов
Панг: Јане Дунимаглоски
Понг: Дејан Стоев
Мандарин: Диме Петров
Алтоум: Мирослав Антовски

Настапуваат хорот и оркестарот на Национална опера и балет

Tickets

  • Билет

    Buy tickets

    26-05-2022 Price: 600-1000ден.