ТРИ ТЕНОРИ

Национална Oпера и Балет, Скопје

19:30

15 Apr

ТРИ ТЕНОРИ

Event details

Date (start) 15-04-2019
City Скопје
Time (start) 19:30

Event map

ТРИ ТЕНОРИ

Во склоп на Седмото Издание на Фестивалот СЦЕНА НА АЛБАНСКАТА СЕРИОЗНА МУЗИКА, организиран од Здружението „Алегретто“, имаме чест да ве поканиме на ГАЛА КОНЦЕРТОТ ТРИ ТЕНОРИ, каде ќе настапи едно од најпрестижните меѓународни имиња: Тенорот ГИУСЕПЕ ГИПАЛИ заедно со Кастриот Туша во придружба на Енеа Цераши и познатиот виолинист Зеќир Сулкуќи,

Оркестарот ќе го диригира италијанскиот диригент Леонардо Куадрини. Гала концертот Гала концертот ќе се одржи во Македонската Опера и Балет, Скопје, на 15-ти април, 19.30 часот.

Tickets

  • Билет

    Buy tickets

    Галерија-Партер, 15-04-2019 Price: 200-300ден.

Tickets shops

all